لابیاپلاستی نوعی جراحی زیبایی واژن است که بخیه های آن بسیار ظریف می باشند. با این حال، خیلی از خانم هایی که قصد دارند عمل لابیاپلاستی انجام بدهند، در رابطه با بخیه های عمل لابیا اطلاعات زیادی ندارند. در این مقاله از سایت دکتر حبیبه احمدی، جراح و متخصص زنان در تهران می خواهیم همه چیز درباره بخیه های لابیاپلاستی را توضیح داده و به یکی از پر تکرار ترین سوالات شما یعنی «چند روز بعد از عمل لابیا بخیه ها میوفته» پاسخ دهیم. با ما همراه باشید و عکس بخیه های لابیاپلاستی را ببینید.
انواع مدل های بخیه زدن واژن در عمل لابیا
دو روش اصلی برای ایجاد برش های لابیاپلاستی وجود دارند که عبارتند از روش تریم (Trim) و وج (Wedge) در ادامه عکس های مربوط به بخیه های لابیاپلاستی با استفاده از هر یک از این روش ها را می بینید. انتخاب از میان این دو روش وابسته به میزان مشکلات لابیاها و تشخیص پزشک است.
آیا واقعا لابیاپلاستی بخیه ندارد؟
برخی از افراد فکر می کنند که لابیاپلاستی عملی است که نیاز به بخیه ندارد اما این تصوری اشتباه است. در طول عمل لابیاپلاستی، بخش های اضافی لابیاهای واژن با استفاده از لیزر یا تیغ جراحی با دقت و ظرافت کامل برداشته می شوند و به همین دلیل بخیه زدن لابیاها بعد از جراحی امری واجب است.
لابیاپلاستی با استفاده از بی حسی انجام شده و نیاز به بی هوشی ندارد. اما موردی که بسیاری از افراد را نگران می کند، بخیه های عمل لابیاست. بخیه های لابیاپلاستی ممکن است جذبی بوده و خود به خود بریزند اما در صورتی که این بخیه ها نیاز به کشیدن داشته باشند باید به پزشک مراجعه شود. بخیه ها معمولا بعد از ۵ تا ۷ روز برداشته می شود و این امر در افراد مختلف امری متغیر می باشد. در صورتی که این جراحی با استفاده از لیزر انجام شود نیازی به بخیه و کشیدن آن نیست.
بخیه های لابیاپلاستی جذبی هستند یا کشیدنی؟
سوالی که بسیاری از افراد داوطلب انجام لابیاپلاستی از ما می پرسند، این است که باید بعد از لابیاپلاستی بخیه ها را بکشیم یا جذبی هستند؟ پاسخ این سوال بر اساس تکنیک پزشک جراح متفاوت است. دکتر حبیبه احمدی، جراح لابیاپلاستی در تهران، با استفاده از نخ های جذبی و بدون نیاز به کشیدن، جراحی لابیاپلاستی را انجام می دهند تا از میزان درد و ناراحتی بعد از عمل لابیا بکاهند.
چند روز بعد از عمل لابیا بخیه ها میوفته ؟
افراد در دوره بعد از لابیاپلاستی باید به تغذیه خود توجه اساسی داشته باشند و چنان چه مواد مصرفی آن ها دارای پروتئین باشد، زخم ها سریع تر و آسان تر بهبود می یابند و بخیه های لابیاپلاستی زودتر می افتند. برخی خوراکی ها که دارای مقادیری از ویتامین a و c هستند می تواند به بهبود بخیه ها کمک کنند و عمل جوش خوردن آن ها را تسریع بخشند. در صورتی که دوخت بخیه ها فقط در جهت برش های زده شده توسط پزشک باشد فرد با التهاب کمتری روبرو خواهد بود.
علاوه بر مطالبی که توضیح دادیم لازم به ذکر است بخیه ها به دو نوع جذبی و غیر جذبی زده می شوند و فرد باید در هر دو مدل بسیار محتاطانه عمل کرده و مراقیت های لازم را انجام دهد. مدت زمان جوش خوردن بخیه ها از جمله موارد حائز اهمیت برای بیمار می باشد.
در صورت انجام برخی اقدامات بخیه ها زود تر جوش می خورند. یکی از کار هایی که در جوش خوردن بخیه تاثیر گذار است و همچنین از پارگی و آسیب رسیدن به آن جلوگیری می کند عدم انجام کار های سنگین برای مدتی پس از عمل است. زیرا انجام کار های سنگین می تواند نتایج بدی به همراه داشته باشد.
مدت زمان جوش خوردن بخیه ها بستگی به عوامل مختلفی دارد که یکی از آن ها نحوه بخیه زدن پزشک می باشدکه اگر بخیه ها با اصول زده باشند این زمان کمتر می باشد. بنابر این انتخاب پزشک با تجربه در این حوزه از اهمیت بالایی برخوردار است.
مراقبت از بخیه ها پس از عمل لابیا
مراقبت از بخیه ها امری مهم پس از عمل لابیاپلاستی است، که از جمله این مراقبت ها می توان به جلوگیری از نشستن و خوابیدن روی آن اشاره کرد. نحوه و زمان جوش خوردن بخیه های لابیاپلاستی به عوامل مختلفی بستگی دارد که از جمله این عوامل می توان به بافت واژن، وضعیت جسمانی و تغذیه اشاره کرد. یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار سن است که هر قدر بالا تر باشد این امر کند تر انجام می شود. برای مراقبت از بخیه ها اگر موارد زیر را انجام دهیم نتیجه مطلوبی خواهیم گرفت:
- استفاده از توالت فرنگی
- شستشو و خشک نگه داشتن محل عمل
- پرهیز از فعالیت ها و ورزش های سنگین
- پرهیز از پریدن و دویدن
- انجام دادن حرکات به صورت آهسته
- پرهیز از مقاربت تا ۴۰ روز پس از عمل
جنس نخ بخیه عمل لابیا از چیست؟
یکی از نکات قابل توجه در خصوص نخ های بخیه در جراحی ابیاپلاستی این است که این نخ ها دارای انواع مختلفی از جمله سیلک، کرومیک و … هستند. این نخ ها دارای جنس و قیمت های متفاوتی بوده و باید پزشک نخی را انتخاب کند که هم از لحاظ درمانی و هم از لحاظ اقتصادی برای بیمار به صرفه باشد. این نخ ها باید فاقد مواد تشکیل دهنده خطرناک باشند. یکی از عوامل مهم در انتخاب نخ این است که هیچگونه کششی در بریدگی ها ایجاد نشود.
اقدامات لازم در صورت باز شدن بخیه ها
یکی از عوارض لابیاپلاستی که نادر است، باز شدن بخیه ها می باشد. در صورت باز شدن بخیه های لابیاپلاستی لازم است سریعاً به پزشک مراجعه شود تا بهترین راه برای جوش خوردن بخیه اعم از استعمال پماد یا داروی خاص تجویز شود تا محل باز شده جوش بخورد. بیشتر پزشکان این روش را انجام می دهند اما در صورتی که فرد دارای خونریزی باشد ممکن است روش دوم که ترمیم مجدد است را انجام دهند.
گاهی فرد تنها احساس می کند که بخیه هایش در حال باز شدن است و همچین چیزی وجود ندارد. این حس کاملا طبیعی است چرا که برای اینکه رد اسکار باقی نماند بخیه سفت زده نمی شود و فقط به گونه ای بخیه زده می شود که لایه های برش داده شده در جای خود قرار گیرند. در صورتی که هنگام شستشوی ناحیه بخیه زده شده فرد در محل زخم فشار وارد کند و یا ناحیه دچار کشیدگی شود می تواند به بخیه ها آسیب زده یا گاهی باعث عفونت شود.
سوالات متداول درباره بخیه های عمل لابیا
پس از کشیدن بخیه ها یا جذب شدن آن ها رعایت نکات مراقبتی تا ۴۰ روز نیاز است. در نهایت می توان نتیجه گرفت که مراقبت های پیش یا پس از عمل در بهبودی پس از عمل بسیار اثر بخش بوده و رضایت فرد را به دنبال خواهد داشت. اگر از مرحله بخیه ها رد شویم این جراحی نوعی جراحی بدون عوارض بوده و افراد زیادی از آن استقبال کرده اند. پس از کشیدن بخیه ها کافی است از کرم های ترمیم کننده جهت از بین رفتن اسکار های جراحی استفاده کنید. همچنین استفاده از کمپرس یخ تا ۴۸ ساعت بعد از عمل به ترمیم بخیه ها کمک می کند.
در صورت انجام برخی اقدامات بخیه ها زود تر جوش می خورند. یکی از کار هایی که در جوش خوردن بخیه تاثیر گذار است و همچنین از پارگی و آسیب رسیدن به آن جلوگیری می کند عدم انجام کار های سنگین برای مدتی پس از عمل است. زیرا انجام کار های سنگین می تواند نتایج بدی به همراه داشته باشد.
مدت زمان جوش خوردن بخیه ها بستگی به عوامل مختلفی دارد که یکی از آن ها نحوه بخیه زدن پزشک می باشدکه اگر بخیه ها با اصول زده باشند این زمان کمتر می باشد. بنابر این انتخاب پزشک با تجربه در این حوزه از اهمیت بالایی برخوردار است.
علاوه بر عملکرد عالی جراح در حین عمل و ایجاد بخیه های ایمن به منظور جلوگیری از عفونت لازم است فرد اقداماتی را انجام دهد که ریسک بروز عفونت را به صفر برساند. از جمله عواملی که در جلوگیری از بروز عفونت تاثیر دارد، مصرف آنتی بیوتیک ها و شستشوی محل زخم آن هم به آرامی و به صورتی که پزشک آموزش داده است. همچنین پزشک پیش از عمل توصیه هایی به بیمار می کند که میتوان به مصرف آنتی بیوتیک های تزریقی یا خوراکی اشاره کرد. حتی پس از مدتی از جراحی، پزشک به بیمار دارو های ضد قارچ یا آنتی بیوتیک تجویز می کند که در نتیجه آن ریسک عفونت بسیار کاهش می یابد. انتخاب بهترین جراح زیبایی زنان می تواند به شما در جلوگیری از این عارضه کمک شایانی نماید.