دکتر حبیبه احمدی / بیماری زنان / تبخال تناسلی (علائم، پیشگیری و درمان)
۶ دقیقه
تبخال تناسلی

تبخال تناسلی (علائم، پیشگیری و درمان)

آنچه می خوانید...

بسیاری از افراد هستند که تفاوت زگیل تناسلی و تبخال تناسلی را نمی دانند. اگر شما هم یکی از این افراد هستید، پیشنهاد می کنیم با خواندن این مقاله دانش خود در این زمینه را بالا ببرید. تبخال تناسلی یکی دیگر از انواع بیماری های مقاربتی است که می تواند پیشرفت و به این ترتیب زندگی طبیعی و روزمره فرد را مختل نماید. شما همچنین می توانید این مقاله را در قالب فایل صوتی زیر از زبان دکتر حبیبه احمدی، متخصص زنان و زایمان در تهران بشنوید.

ویروس هرپس سیمپلکس و تبخال تناسلی

ویروس تبخال دو نوع دارد نوع ۱ آن هرپس سیمپلکس، که عامل تبخال دهانی است و هرپس نوع ۲ باعث ایجاد تبخال تناسلی می شود. تبخال های تناسلی ضایعاتی بسیار دردناک، زخمی شونده و آزار دهنده ای برای بیمار ایجاد می کنند که می توانند در تمام ناحیه تناسلی خارجی و حتی روی لابیا مینور، اعصاب و پایانه های عصبی بروز کند و باعث احساس درد شدید در بیمار شود. این ضایعات ممکن است در بدن به صورت ویروس نهفته باقی بماند و هیچ وقت از بین نروند اما می توان با ترفند هایی از انتقال این ویروس به شریک جنسی جلوگیری کرد.

علائم تبخال تناسلی

 چطور بفهمیم به تبخال تناسلی مبتلا هستیم؟

در ابتدای بروز تبخال تناسلی، بیمار درد شدیدی در عصب های ناحیه تناسلی احساس می کند. تبخال های تناسلی با زخم های بسیار کوچک و دردناکی که در ابتدای بروز آن ها ترشحاتی هم دارد، ظاهر می شوند.

این عارضه می تواند باعث اختلال در فعالیت های روزانه بیمار شود و فرد بعد از ابتلا به آن، قادر به انجام وظایف شغلی خود یا حتی کارهای روزمره نباشد. در صورتی که در همان ابتدای امر بیمار به پزشک مراجعه کند درمان بیمار شروع می شود، ضایعات خیلی خفیف تر بروز می کند، بیمار علائم دردناک کمتری را تجربه می کند و قدرت انتشار ویروس نیز کاهش می یابد.

درمان قطعی تبخال تناسلی

ویروس هرپس عامل تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و تنها با داروهایی می توان از گسترش بیشتر آن جلوگیری کرد و علائم دردناک آن را کاهش داد. همان طور که پیش تر نیز گفته شد این ویروس از بدن بیمار ریشه کن نمی شود و تا همیشه به صورت نهفته باقی می ماند و در شرایطی که اوضاع را برای رشد مناسب ببیند، بروز پیدا می کند و عارضه های دردناکی را بر جای می گذارد.

در نتیجه لازم است به صورت دوره ای هر بار پیش از بروز اولین نشانه ها اقدامات درمانی از سر گرفته شود تا بیمار شرایط سختی را تجربه نکند و تبخال از بین برود. پزشک از طریق داروی خوراکی و پماد های موضعی علائم آن را تقلیل می کند و بیمار رنج کمتری می برد و می تواند در طی پروسه درمان به فعالیت های روزانه خود نیز رسیدگی کند.

جلوگیری از عود تبخال تناسلی

اگر بیمار بلافاصله پس از اولین نشانه های درد و برآمدگی به پزشک مراجعه کند، تشخیص درست برای وی انجام شود و طبق دستور العمل های پزشک، داروها را مصرف کند، می تواند با از بین رفتن تبخال ها مصرف دارو را قطع کند.

انتقال ویروس هرپس تناسلی

نکته ی نگران کننده درباره ی ویروس هرپس انتشار سریع آن با تماس و رابطه جنسی است و فرد دارای این ویروس شریک جنسی خود را نیز مبتلا می کند. ممکن است بیمار ویروس را در حالت نهفته در بدن خود داشته و هنوز علائم آن بروز نکرده باشند ولی در حین رابطه جنسی به طرف مقابل منتقل کند و عارضه در او بروز کند.

البته لازم به ذکر است که تبخال تناسلی در حالتی که بروز کرده است، در مسری ترین وضعیت خود قرار دارد. بنابراین در اولین مراحل اطلاع از ابتلا به ویروس هرپس تناسلی، دقیقا مانند زگیل تناسلی، برای جلوگیری از انتقال این ویروس به شریک جنسی خود از پزشک متخصص زنان و زایمان کمک بگیرید.

علائم تبخال تناسلی چیست؟

برای تشخیص تبخال های تناسلی ناشی از ابتلا به ویروس هرپس لازم است چند نشانه مهم را در نظر گرفت. علائمی همچون تب، احساس حالت تهوع، ادرار کردن همراه با سوزش و درد، دردهای عضلانی، خارش و سوزش های کلافه کننده است. علائم ظاهری و قسمت های بروز تبخال تناسلی در زنان و مردان متفاوت است.

علائم تبخال تناسلی در زنان

از شایع ترین نشانه های تبخال تناسلی در زنان، ادرار توام با درد و ترشحات غیر عادی واژن است. تبخال های تناسلی ممکن است از لابیاها تا درون واژن را در بر بگیرند و بخش هایی از ران، کشاله ران و مقعد را نیز درگیر کنند.

تبخال تناسلی در مردان

ضایعات تبخال تناسلی در مردان معمولا روی آلت تناسلی، کیسه بیضه، بخش هایی از ران، کشاله ران و مقعد بروز می کند. در موارد بسیار فعال این ویروس از طریق سکس دهانی قابل انتقال به زبان، دهان و لب های شریک جنسی نیز می باشد و رعایت بهداشت، می تواند تا حد ممکن از پیشروی و انتقال این ویروس به بخش ها دیگر جلوگیری کرد.

آیا داروهای درمان تبخال تناسلی عوارض دارند؟

داروهایی که پزشک به قصد درمان و تسکین درد و عوارض تبخال های تناسلی برای بیمار تجویز می کند در مصرف های طولانی مدت ممکن است عوارضی را در پی داشته باشد. مصرف این دارو ها تحت نظر و برنامه ریزی پزشک، مانع از بروز این عوارض می شود.

دوز دارو ها و دستور مصرف آن ها به مرحله و شدت بروز تبخال های تناسلی بستگی دارد به همین منظور هر چه بیمار زودتر به پزشک مراجعه کند می تواند با احتمال عوارض کمتری و همین طور با درد و رنج به نسبت قابل تحمل تری این ویروس را متوقف کند.

ویروس هرپس تناسلی با برآمدگی های ملتهب و دردناک آغاز می شود و می تواند باعث زخم های مجاری ادرار، عفونت های جدی و در حاد ترین حالت التهاب ماده مغزی نخاعی را ایجاد کند. توصیه ما به شما همراهان عزیز، جدی گرفتن این عارضه و مراجعه به موقع به پزشک است تا اقدامات لازم برای درمان و جلوگیری از انتقال آن صورت بگیرد. شما می توانید سوالات خود را از دکتر حبیبه احمدی در قالب دیدگاه این مقاله بپرسید تا در اولین فرصت ممکن به پاسخ تخصصی، سوالاتتان دسترسی داشته باشید.

دکتر حبیبه احمدی

جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی دکتر حبیبه احمدی دوره دکتری عمومی خود را در سال 1385 در دانشگاه شهید بهشتی به اتمام رسانده و طرح پزشکی خود را تا سال 1388 در شهر سمنان تمام کردند. پس از این تا سال 1395 دوره دکترای تخصصی خود را در حوزه زنان، زایمان و نازایی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد تمام و طرح پزشکی تخصصی خود را در شهر دزفول تا سال 1397 انجام دادند. همچنین به واسطه علاقه به حوزه زیبایی بانوان، وارد فلوشیپ جراحی زیبایی زنان شده و این دوره را در سال 1398 به اتمام رسانیدند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *